måndag 28 januari 2013

Hjälp, jag förstår inte...

Just nu rundstickar jag en babymössa och försöker använda upp en del rester som finns i garnkorgen. Färgerna är perfekta men jag förstår inte varför stickningen ser ut som den där raderna går ihop. Jag har youtubat och försökt kolla om jag missat att det finns ett sätt att binda ihop varje rad i arbetet men nej...jag lyckas inte lösa det... Ska det se ut sådär?

Hur brukar ni göra? Tips på videos jag borde kolla på? =)


4 kommentarer:

Blenda sa...

Oh, nu känner jag att jag antagligen säger fel, men kan det vara "jogless stripes" du är ute efter? Finns på Youtube, men har inte testat det själv! :-)

Ha det gott/Blenda

'ulliganen sa...

Ooo, nu med ett namn blev det betydligt smidigare =) Supertack till dig!

Liisa sa...

Ja, jogless stripes är det man vill ha. Ibland i alla fall (jag tycker oftast att det inte gör så mycket). Tror att Dödergök och Knitty har skrivit om det också om man hellre vill läsa än titta.

'ulliganen sa...

Jo, det blev en liten bäbismössa i rätt dämpade färger så det syns inte som det kanske hade gjort i starkare färger. =) Tack för tipsen! Jag är tillräckligt onoobig för att förstå att någon smart stickare har löst det hela men tillräckligt noobig för att inte veta vad det skulle kunna heta =)