lördag 23 mars 2013

Pysslis autopilotis och sunburst flowerish-filt...

Jag har förstått att det finns någonting som heter startitis. Jag önskar att jag också hade en släng av det just nu. Istället repeterar jag senaste projektet som jag påbörjade eftersom det var praktiskt att ha med något lätthanterligt under semestern. Nu är jag hemma och redo för något nytt men det mekaniska håller mig i sitt effektiva grepp.

Den färdiga filten är hos min vän som precis fått en liten. Hon önskade saker i neutrala färger och min lösning blev att blanda rosa och blått. =)
Mönster: Första och andra delen av Sunburst Flower Granny Square av Kasa Amend. Kanten består av 2 dst i varje hörn, 1 st, 1 hst och en st emellan dst:arna och på det en rad med fm och lm emellan.
Garn: Det gick åt 5 nystan beige Schachenmayr nomotta cotton eco till alla kantrader och sömmar. Mörkrosa, grönt och gult är M&K Eco babybomull, blått och mer gult M&K Flox, ljusrosa är också Schachenmayr nomotta eco. Av det gula gick det åt ett 1,5 nystan men av färgerna har jag rester kvar från varje nystan. 
Nål: 4 mm.

Translation
I understand there is something called startitis. I wish I caught some of that. Instead I am repeating the last project which I started because it was practical to take with on my vacation. Now I am home and ready to start something new but the autopilotproject has a good grip on me.

The finished blanket is with my friend who recently had a baby. She wished things in neutral colours and my solution was to mix pink and blue.

3 kommentarer:

Annika sa...

Å, vilken vacker filt!

Liisa sa...

Jättefin filt i fina färger! Man kan ha startitis på samma projekt också... Men jag tycker det är kul när andra får färdigt sina saker!

'ulliganen sa...

Tack! =) Klart man kan men jag hade en liten svårt-att-starta-nytt period.