torsdag 26 juni 2014

Julekulets problematik

Nu när jag fått lite bloggboost tänkte jag passa på och uppdatera lite vad jag sysselsatt mig med alla timmar jag inte bloggat. Men det jag fastnade vid mest är det mest osomriga man kan tänka sig - så jag börjar med när jag stickade julkulor...

Jag var ganska skeptisk. Sen hamnade jag bredvid reahyllan och ja, det vore ju en fin julklapp.. vore det inte kul till... Den lilla lusten att ändå testa för att veta vad jag pratar om gjorde sig också påmind. Gick hem och la upp genast så påsen inte skulle förbli liggande - fortfarande skeptisk en bit in för det såg ut som jag försökte sticka en tutte med världens största vårtgård.. i rött och vitt. Snyggt. Men mönsterstickning är kul, jag behöver träna lite till för att nå 10000 timmar och vårtgården gick att slipa till och voila - en julklapp!


Arne och Carlos Julekuler- kit med fyra små nystan i ull och en klump stoppning. Det räckte gott. Däremot klent att de endast skriver ut vilken stickstorlek man ska använda och hänvisar till grundmönstret i boken. Man klarar sig med det men jag tycker inte att man ska känna att man behöver köpa boken om man fått ett kit som ska räcka till fyra kulor. Dessutom fanns mönstret klistrat på fler än ett ställe så det hade fått plats med mer instruktioner och kanske ett mönster till. Jag lånade boken på biblioteket och fick ihop fyra stycken fina. Nästa jul ska jag göra fyra till. =)

2 kommentarer:

Liisa sa...

hahahaha :D
Vårtgård.... Fina kulor i alla fall! Du fick ju till och med mig att sticka en! Ska försöka göra fler till nästa jul.

'ulliganen sa...

Hehe, jag med! Får boosta varandra lite =)