fredag 18 oktober 2013

A fellow invader...Patriarkatet
Styrkor: Enormt, stabilt och genomsyrar det mesta. Har en förmåga att lyckas lura i kulissen och få "attackerarna" att fokusera på i vilken ordning det är bäst att attackera istället för att kriga.
Svagheter: Obeskrivligt tråkigt och statiskt. Förlorar mycket energi på att klistra ihop alla revor för när en bit väl börjat spricka är det lite lättare att utrota varje flisa för sig.

Space invaders
Styrkor: Oräkneligt antal. Bästa vapnen. 
Svagheter: Vapnens bristfälliga räckvidd. Dåligt självförtroende - brister i det perifera seende gör att varje invader ofta upplever sig som ensam. Måste lära sig att ensam inte är stark och behöver aldrig vara ensam heller men förlorar pga detta för många kamper i onödan eftersom de missbedömer sin kraft.


När Elin Eks "Supertanten" kom ut blev jag knäppt fascinerad av och älskade tavlan hon hade med ett "Krossa Patriarkatet" broderat på. Jag la upp bilden på bloggen och en kompis inspirerade ännu mer med värsta snygga tolkningen i rosor och korsstygn. Till slut kom jag på vad jag ville ha på min.

Korsstygn på bordstablett i sköra strån. Inte helt lätt att brodera eftersom "väven" inte sitter ihop utan garnet ville liksom klumpa ihop sig men det blev så snyggt så jag fortsatte. Det röda är pärlgarn, det svarta bomullsgarn jag vanligtvis virkar i. Bokstäverna formade jag i rutat papper och invadersen hittar man på en första nätsökning. Nåla upp din egen bonad i köket eller på jobbet och upptäck dina fellow invaders vetja!

4 kommentarer:

Annika sa...

Oj så fin! Och så rolig, och så bra!

'ulliganen sa...

Tack! Ibland behöver man se allvarliga saker i lite annorlunda skepnad. =)

Liisa sa...

Såååå cool! Och bra!

'ulliganen sa...

Tack! =) lätt att känna sig som en space invader mot patriarketet.