torsdag 7 mars 2013

Pretentiöst ulligantroll...?

Februari kom och försvann tyst men ljusare än den börjat. Tystnaden var inte riktigt planerad men jag ville på något sätt uppmärksamma att jag skrev om Pussy Riot förra året och att det i februari var ett år sedan de genomförde sin aktion och sedan häktades för den. Två av medlemmarna har suttit fängslade sedan dess även om deras dom kom först senare på året.

Ärligt talat kändes det fånigt att sitta framför datorn och skriva något i en blogg som handlar om garn, maskor, mönster och pyssel när det handlar om så allvarliga saker. Som att man liksom tar sin yttrandefrihet för givet när man väl har den... Det är så många fall i världen som behöver uppmärksamhet och jag hoppas att vi inte blir så bekväma att vi glömmer.

Bara det...och FREE PUSSY RIOT!
4 kommentarer:

ozelote sa...

Vad ska du göra med de små balaklavorna?

'ulliganen sa...

Det finns lite tankar men vet inte egentligen. Det kanske dyker upp något under tiden jag testar mönster ;) Tror du det är användbart?

ozelote sa...

Jag vet inte, men de är fina. Man kanske kan sy på dem som dekoration på en kofta eller en väska eller ett mobilfodral eller nåt sånt. :/ Du kan väl göra tretusen saker med dem, egentligen... :P Craftivism?

'ulliganen sa...

Jo, absolut..du är full av bra idéer. Men jag tänkte mig åt craftivisthållet ;)