torsdag 18 april 2013

Merlettos for friends

Ibland saknar jag kompisar att dela mina garnknytande platskrävande intressen med. Men det är inte så att jag anstränger mig för att skaffa några heller, oftast täcker alla underbara bloggar detta behov och jag trivs bra med att osocialt sjunka ner framför en serie med en stickning i händerna. Det händer också att jag uppskattar mina andra fina vänner med stickade saker.

En plan för i år är att testa flätor. Jag passade på att kombinera detta med lite vänuppskattning. Lite läskigt med flätor innan man vet hur det går till men jag hittade ett mönster som såg rätt fint och okomplicerat ut i övrigt - Merletto Mitts.Stickor: 2 mm.
Garn: Sisu Sandnes Garn.
Mönster: Merletto Mitts av Jody McKinley. Jag var mer fokuserad på flätorna än mönstret i övrigt och fick plocka upp fler maskor och maska av för att få tummen slät. Lätt- och snabbstickade i övrigt men lite konstig passform på övre delen av vanten. Kanske något som lättar med användning även om jag hittills inte fått några rapporter från mina vantoffer. =)

3 kommentarer:

ozelote sa...

De där var ju supersnygga! Vilken glad vän du måste ha. :)

Annika sa...

De var verkligen jättefina! De ser ut som något jag kunde prova när det är dags för mig att ge mig på flätor :)
Gav du både ett par gula och ett par grå till samma vän, eller behöll du ett par själv?

'ulliganen sa...

Haha tack, ja jag tror de blev glada! =)

Tack. Ja, gör det! Just dessa flätor var rätt enkla och vantarna snabbstickade. Jag gav bort båda paren till två vänner. =)