onsdag 21 november 2012

Onsdagslikes: fuldesign, efterlysning och ugglor

Galen optimist utan usb-kabel postar ändå när det finns så mycket att likea.

1. Först en superlike - boken "Fulmonster - korsstygn, ful design och fint pyssel" av designgruppen Fuldesign (utgiven på Semic förlag) har nått mig och jag ska erkänna att trots ok koll på Fuldesign och deras projekt hade jag missat det här och hade därför inte enorma förväntningar. Men nej - det är inte en sån där passa-på-att-släppa-något-nära-jul-grej och jag är så glad att den fick följa med till min pyssliga värld. I två veckor har den nu drabbat mitt hem och alla som kommit i närheten av mitt soffbord och den lär ju drabba många fler.

Pysseltipsen och gruppens tankar om pyssel och delaktighet får mig att vilja förfula mitt hem. Istället för julpynt överväger jag (allvarligt) zombies och miljonprogramsslingor (det ni -kolla boken!). 


Läs mer om gruppen, boken och spana in en del broderimönster och blogg på Fuldesigns hemsida. Sitt eget fulmonster kan man dela här. Bilden har jag lånat från Fuldesign.

2. Ramlade över ett relativt färskt avsnitt av Löparpodden där löparpoddarna pratar med nätverket Knit and Run om vad som förenar och skiljer löpning från stickning. Ladda ner avsnitt sju här och läs mer hos Fantastick som deltog från nätverket.

Efterlysning: Knit and run-pod? Det skulle jag väldigt gärna lyssna på. =)

3.När vi ändå är på pyssel i andra medier hoppas jag att ni inte har missat Christopher Frimans artikel om Tilde Björfors och Knitting Peace i färskaste numret av magasinet Filter.

4. Nästa projekt: Big snowy owl som funnits hos Purlbee i över ett år. Ett projekt som stått på tur och nu har jag äntligen rätt stickor. Sådetså.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Va kul att du gillade avsnittet i Löparpodden! Tack också för att du tipsar och länkar!

Allt gott!

/ Lars & Niclas (Löparpodden)