söndag 15 januari 2012

Just-det-ja...

Jag gör fortfarande upp med 2011 och den där handarbetsutmaningen. Innan årets slut hann jag lämna över ett anteckningsblock med korsstygnsbroderi till en utmanare.

Jag ritade av mönstret på ett rutat papper och gjorde hål i förväg (väldigt meditativt - men se till att ha ett underlag som tål nålstick!). Det skulle underlätta placering av korsstygn tänkte jag, men det tog inte ens en rad innan jag improviserade istället. Det märks inte, kanske lite på att blomkanten till vänster ligger närmare näven (för tomt utan). Jag använde ett tjockt garn, en stark stor stoppnål och ett anteckningsblock från Åhlens med tålig pärm.  


Mönstret finns bland annat här men jag tror att den från början kan ha funnits på ett omslag till gamla Kvinnobulletinen på 70-talet. Två har det blivit totalt, ett till mig ska det också bli.

Har också observerat att Aftonbladets Kulturblogg har börjat lägga upp bilder på inskickade gerillabroderier! Pengarna från försäljningen går till advokatfonden för Martin Schibbye och Johan Persson.

3 kommentarer:

Teodorina sa...

Häftigt! Vilken pysslis du är! Kramar

Elena sa...

Vilken rolig idé! Härligt personliga anteckningsblock minsann.
Ha det så bra!

'ulliganen sa...

T: Haha, ja det vet du att jag är! =)
E: En chansning som blev bra! Det brukar vara sådär med halvt oplanerade projekt tycker jag =) Tack detsamma! ;)