torsdag 28 juli 2011

Hantverksbart

Kvavt. Svettigt. Sollöst. Hantverksbart. Försöken att fly undan det kvava (nej då, klagar aldrig på vädret!) leder till svala hantverksbara platser på kvällarna. Jag har t.ex. fäst alla trådar på det stora solskensmonstret som väntar på att bli överlämnat och testat på ett sommarbord.Jag har tyvärr tappat räkningen på hur mycket garn som gick åt men den virkades med nål 2,25 i bomullsgarn. Det vita är M&K Ecobabybomull och det gula är Bambino Bomull, Almedahls. Fick inte tag på fler nystan av den färgen, därav det vita. Mönstret ser inte riktigt ut som min bild eftersom jag istället för bården upprepat mönstret som finns i mitten av duken runtom (Får berätta vad mönstret kommer ifrån när jag någon gång kommer ihåg var jag gömt katalogen..).

Också klar: kattprototyp som blev så fin och något av kompishelgens maskot att det blev lite för sentimentalt när det talades om att den skulle iväg. Så därför ska den stanna hemma med kollektivet, istället har vi kommit överens om att tillverka och skicka iväg två andra.

Katten är virkad i en blandning av lin- och bomullsgarn, nål nr 3. Okomplicerat att virka men inte att sy ihop; vet inte om det var garnet eller nålen jag använde men fick nästan blåsor på fingrarna. Det svåraste var att sy nos och ögon med vanlig sytråd men virkgarn ville jag inte ha, blev för tjockt och klumpigt på min.

Findus, här ännu utan ögon.
Annars är det hemlisar som gäller nu. I grönt och blått =)

Inga kommentarer: