måndag 23 september 2013

Höst, förkylningsgnäll och hemligheter...

Förr var jag världens största fan av hösten. Numera är jag världens största fan när luften är frisk, solen skiner och förstärker alla färger på träden. Då glömmer jag bort att det går mot mörker och även om jag ser fördelarna i att kunna sitta inne utan att behöva ursäkta sig för den inre stressen (för det gör man ju ibland trots att man får göra som man vill i vuxen ålder) blir jag så trött så trött. Ursäkta gnället. Nu efter en fin helg och soldag känns det däremot som att det är långt kvar till mörkret. Den senaste tiden har jag pysslat med lite hemligheter inför träff med en liten.


En stickad kofta med blå knappar och en matchande liten mössa. Koftan är Little Coffee Bean (av Elizabeth Smith) och mössan Magic coffee baby hat (av Tracey Kay). Ett helt vitt nystan Drops Alpaca räckte till koftan och mössan. Betydligt mindre gick åt till ränderna.

Det är första gången jag gör ribbstickad knäppning men det är lika svårt att plocka upp maskor till det som annars. Eftersom jag hade tunnare garn än mönstret angav kompenserade jag med att lägga upp maskantalet till största storlek men följde måttanvisningarna för en mindre. Mössan har jag stickat flera gånger tidigare.


 Jag matchade alltihopa med en grön katt i rödprickig slips. Mönster från stickebloggen. =)


2 kommentarer:

ozelote sa...

Sötkatt och sötkofta!

'ulliganen sa...

Tack =) Vitt och grönt kan nog aldrig misslyckas.