onsdag 15 maj 2013

Vad jag stickade på när jag bad om hjälp... del 1 av 2

 För ett tag sen bad jag om hjälp med tips på hur man stickar för att ränder inte ska hacka mitt i ett rundstickat projekt. Jag fick hjälp - TACK Blenda och Liisa! - och stickade lite mer än planerat men paketet kom iväg i tid.  


Mössor - Det gula är Rauma finull, ett nystan räckte till mössa, vantar och sockar. Det grå är rester från dalahästvantarna. Det blå Lima från Hjertegarn - perfekt med ett nystan till en mössa och vantar. Stickor nr 4 tror jag för den gula mössan blev väldigt luftig men jag minns inte exakt... Mönstret är Magic coffee baby hat. Supersöt knopp på toppen och enkelt mönster.
Sockar- Också Rauma finull. Mini-raggsocksmönstret heter Striped Baby Socks.
Vantar - De är stickade på samma sätt utan mönster och tummar - en bit resår 2r, 2a, slätstickning och sedan har jag tagit in på båda sidorna varje varv för att forma toppen. Det grå mönstret är en liten detalj från Jakob Kulles bok "Svenska mönster för konstväfnader och broderier" pl 34. Dessa blev ännu finare i verkligheten så det kommer säkert bli upprepningar där =)


3 kommentarer:

ozelote sa...

Oj så sött! Hur går det med din odyseé i bokhyllan?

'ulliganen sa...

Tack, det blev ett riktigt lyckligt paket =) Jo, men tack - en bok är ute nu. Ska komma upp men jag har en tendens att fastna i andra omedelbart intressanta saker ;) Som dt ju är.

ozelote sa...

Jo, det är ju en åkomma som man lätt drabbas av... :P