torsdag 18 oktober 2012

Torsdagslikes: radio, bäbisar och klädda kablar...

1. Vi som saknas stickkompisar jublar över nya Stickpodden! Har lyssnat på båda avsnitten och jag ser fram verkligen fram emot att se hur det hela utvecklas. Läs mer och lyssna här, ladda här.

2. I podden tar Karin och Elin upp Sticka och skicka-intiativet som också uppmärksammas på en del bloggar nu. Det är Hemmets Journal tillsammans med organisationerna Erikshjälpen, Skandinaviska Läkarbanken och Libris förlag samlar kläder som ska gå till nyfödda i Zambia. Vad jag förstår förenas organisationerna av en grund i en kristen livssyn vilket säkerligen innebär olika saker för olika människor och jag tycker det är relevant att nämna. Gillar man inte det men vill hjälpa med sina stickkunskaper kan man kanske sticka till Hjälpstickan eller någon annan välgörenhetsorganisation nu när det närmar sig vinter.


Själv började jag med en femtimmarskofta i restgarner...behöver man köpa garn till detta tycker jag nog att slanten gör större nytta hos Läkare utan gränser som bl.a. arbetar med att förhindra att hiv/aids sprids från mor till barn i just Zambia.

Insamlingen till Sticka och skicka pågår till 1 december.

3. Som om välgörenhetsstickning inte är exalterande nog råkade jag kika lite närmare på Arne&Carlos-duons tröjor på framsidan av deras julkulebok och den där tröjan med space invaders får mig att dregla. Det är nästa projekt och mönster finns generöst nog gratis här, hittat via Ravelry.

4. Lite mer att dregla över, fast på franska, finns hos Rose et vert som klätt in en ful kabel i garn!

...ja...det blir en intensiv helg.. =)

2 kommentarer:

Elin Johansson sa...

Kul att vår podd fick göra dig lite sällskap! :)

'ulliganen sa...

Tack för sällskapet! Jag är imponerad och ser verkl fram emot fortsättningen - kanske med stickreportage från era resor i världen ;)