lördag 15 september 2012

Mallorcabilder

På Mallorca var jag fotogalen turist - extremvarianten- och resten av veckan skulle jag kunna fylla med bilder från den veckan. Men det finns nog tillräckligt av i rätt många hem i det här landet. Nej jag tittar på bilderna, rensar lite och tänker på det sämsta: bli bränd av solen hur j-vla insmord man är (klagar absolut inte på solen bara så ni vet). Och det bästa: vandra uppför ett 333m högt berg i 35 graders hetta och tycka det är lätt värt. Förutom spanskan då som också var bäst.

Mest foton har jag från Pollenca där vi först vandrade till Oratori del Calvari (kapell) och tog de 365 trappstegen ner för en liten tur i stan.

 
På första bilden ser man också klostret vi vandrade upp till: Santuari de la Mare de Déu des Puig. Det var inte främst klostret vi ville se men det låg fint med ett fik och fantastisk utsikt. Vandring ca 1,5 km för att ta sig till klostret 333m upp först på en grusväg och sedan den här kullerstensvägen. Att någon lagt den här vägen och byggt klostret tänkte jag på både en och två gånger under vandringen och klostret är för övrigt byggt under 13 och 1400-talet.  
 
 

På Alcudia rörde vi oss i ruinerna av den romerska staden Pollentia där de grävt upp delar av ett hem, en stadskärna och en teater. Väldigt häftigt men svårt att se framför sig hur det faktiskt sett ut.

 
Själva Alcudia var också värt besöket och vi njöt av att gå runt i de gamla moriska kvarteren där det var glest med folk. Kring den medeltida (en del av den i varje fall) stadsmuren var det betydligt mer turisttätt. Vi tog oss också till utkanten av staden där det mest låg villor och pausade på en bar precis vid vattnet.
 
 
Söder om Alcudia skulle vi se en knubbig Maria men den missade vi och hamnade på en vacker begravningsplats istället. Det låg en väg precis utanför så den kändes inte så stillsam men det var annorlunda med alla stora kors, masoleumliknande viloplatser, kaktusar och det där ökniga intrycket. Tänkte inte på det förrän nu men folk måste tyckt vi var rätt knäppa när vi fotade lime och fikonträd, aloe vera och sådana här grymma "militär"träd. =)

2 kommentarer:

Emma sa...

Så härliga bilder!!! /Emma

'ulliganen sa...

Tack! Vackra platser att fota =)